Den lille distance

Sidste år, 5. september, deltog jeg i Tour de Gudenå for første gang. Sammen med Per, Mikkel, Jonas, Allan og Stefan fra AKKK pakkede vi traileren og kørte til Tangesø. Rikke og Henrik havde valgt den lange distance på 73 km og kørte selv.

Skidt start men god form

På trods af en hård start med direkte modvind over Tangesø (hvor jeg begik en kæmpe brøler og sænkede kølen, med det resultatet at vi blev gruppens ultimative bagtrop) så gik det rigtig fint med at ro. Jeg havde været nervøs før afgang, da jeg ikke havde prøvet en ligende distance før.

Kort før Langå skulle jeg tisse. Det er altid ret så besværligt – først ud af kajakken og så af med sprayskirt, svømmevest, jakke og våddragt. Allan ventede på mig ved breden og sørgede for at min kajak ikke drev bort.

Oh shit, oh shit, oh shit!

Jeg opdagede først at mobilen var væk, da vi igen gik på land i Langå. Oh, ak – oh, ve! Jeg måtte havde tabt den ud af min svømmevest da jeg klædte af, et eller andet sted på en tilfældig mark! Og hvad endnu værre var, så lå mit dankort, sygesikringsbevis og rejsekort også i det vandtætte mobilcover. Hvordan skulle jeg nogensinde kunde finde den igen? Jeg overvejede et kort sekund at padle mod strømmen, men indså hurtigt at jeg ikke havde nok energi.

Mange milepæle vundet

Allan kom mig til undsætning. Han havde haft gps’en tændt og fandt stedet hvor vi havde holdt pause. Hans forældre, som kørte bilerne og traileren fra Tangesø til Randers, var heldigvis stoppet op og tilbød nu at lede efter den. Med hjælp fra Allans gps-anvisninger og flere opkald til min mobil, fandt de den til sidst.

Jeg ved ikke hvad jeg var mest glad for, da jeg efter 42 km nåede Randers. At jeg havde gennemført mit føste kajak marathon, at jeg på vejen rundede 1000 km eller at jeg var genforenet med min mobil.