En vild start

Mit hjerte bankede og jeg var helt svimmel, da jeg blev skubbet ud i de mudrede, blågrønne flodbølger. Stranden var lille og tidevandet gav ikke megen plads til at sætte i, så det handlede om at være effektiv. 60 mennesker skulle alle ud på vandet samtidig, fra Shadwell Basin. Freek forsøgte at blive tæt på, selvom det var svært i den store flok.

Vi roede under bro efter bro hvor folk stoppe op, råbte og vinkede. Det larmede og bølgerne var hidsige – en faldt i vandet kort efter starten. Min angst havde et godt greb i mig de første 5 km af turen.

Imponerende koordinering

London Kayak Maraton (Kayakathon) finder sted en gang om året og har unik tilladelse til at tage max 100 mennesker med på turen. Med hjælp fra tidevandsstrømmen ror man 22 km ind i landet, holder pause halvvejs mens tidevandet vender og ror derefter tilbage imod centrum af London.

Grundet det store antal deltagere, er der sat et system i værk som skal sørge for at vi kommer sikkert gennem bølger og bådtrafik. For ikke at støde ind i turbåde og flodpramme, skal alle passere under broerne samme sted. Deltagerne ror med gul vest og sikkerhedspersonalet ror med blå. De blå veste cirkulerer hele tiden rundt om deltagerne og sørger for at flokken holdes tæt sammen. En ror i front for at finde den bedste rute. Han råber så tilbage: “Arch number 3” eller “Keep to the right” og kommandoen bliver gentaget af de andre hjælpere.

London set fra Themsen

Da vi satte i igen efter frokost slappede jeg mere af. Bølgerne var mindre og jeg havde vænnet mig til strømmen. Nu lagde jeg også mere mærke til de ting vi sejlede forbi. London er smuk set fra Themsen.

Natalie, en af sikkerhedspersonerne, roede hen til mig for at spørge hvordan det gik. Hun havde set hvor nervøs jeg var da vi lagde fra land. Det var rart at snakke lidt nu hvor jeg var rolig igen.

"Målstregen"

Det var fantastisk at nå tilbage til Tower Bridge. Jeg tror ikke jeg helt har prøvet noget lignende. Folk stod oppe på broen og klappede af os. Jeg kan ikke være den eneste der fik kuldegysninger.

Kajak for velgørenhed

Forud for vores tur har der været en del arbejde. Sammen med de andre fra vores danske gruppe har vi samlet penge ind til de danske julemærkehjem og holdt vores hjemmeside og facebook opdatereret. Jeg tegnede en plakat som vi har sendt ud til alle der har doneret 300 kr. eller derover.

Simon Osborn, som er initiativtager til Kayakathon, mistede sin bror i en ung alder og har lige siden roet for at samle ind til leukæmiforskningen. Ideen med Kayakathon er derfor at gøre det muligt for andre også at samle penge ind til velgørenhed. I vores gruppe samlede vi knap 13.000 kr. og i alt blev der indsamlet 150.000 kr.