Stormen fortsætter

Jeg lå vågen det meste af natten – og jeg var ikke den eneste der havde svært ved at sove. Vi havde forstærket teltet med kajakker, sten og ekstra barduner – men vinden hev og flåede i teltduen, så jeg var helt sikker på at det ville vælte. Da det endelig blev morgen, stod teltet der på mirakuløs vis stadig.

Det meste var vådt da vi kravlede ud af teltet. Særligt var det gået ud over Vlado der lå yderst til den side, hvor vinden kom fra. Mens der blev lavet morgenmad, hængte vi soveposer, tøj og andet til tørre mellem træerne.

Vejret den morgen var ganske fint. Lidt sol, ikke så megen vind. Jeg gik en tur for at tage billeder af øen og fandt en klippe med læ for vinden, hvor jeg satte mig og lagde mit våde tøj fra dagen før rundt på klipperne. Det dampede i varmen fra morgensolen. Freek kom hen og lagde sig ved siden af mig og vi nød den eneste sol på hele turen.

Bjørneklippen

Det var Vlados tur til at navigere. For at få læ fulgte vi bugten og roede tæt på land. Vi passede Bjørneklippen som Henrik mente, lignede en nøgen dame. Han udlovede is til den første der spottede en havørn.

Vi passede heste på land og får og gæs på de små klippeøer og holdt en lille snackpause ud for et smukt, gammelt træskib. Derefter padlede vi ind til en lille strand hvor vi pakkede frokosten frem og satte os bag en lille bakketop i læ for vinden.

Da vi forlod stranden blev vi ramt af silende regn. På få minutter var vi gennemblødte igen og mens lyden af regnen overdøvede alt andet grinte vi over vores uheldige ferievejr.

Björholmen

Vi roede videre ud af bugten igen indtil vi nåede en lille by, hvor vi kunne fylde vores vandflasker. Midt i byen var en kiosk – og på trods af det våde tøj og de kolde fødder købte vi is, satte os uden for og spiste dem stædigt, mens vi klaprede tænder og kiggede rundt på de andre “sommerturister” i deres regntøj og paraplyer.

På vej mod den nye lejerplads, spottede Henrik en Tejst. En lille trøst nu hvor havørnen ikke blev set. Vi roede ind til øen Koön hvor vi rejste teltet, klædte om og spiste aftensmad. Jeg var træt, så efter te og stroopwafler, faldt i søvn som den første.